Hur jag kom till det användarvänliga publiceringsverktyget Contao, som generar sökmotorvänlig kod...

Sedan jag började jobba med webbdesign, år 2000, har jag tittat på en hel del CMS (content managment system - eller publiceringsverktyg) för att hitta en bra lösning för mina kunder.

Men alla publiceringsverktyg jag tittade på, hade vissa nackdelar, så att jag inte kunde rekommendera dem rakt av till mina kunder. Antingen var koden, som skapades av publiceringsverktyget inte sökmotorvänlig och/eller det var krångligt att använda systemet om kunden ville ta hand om uppdateringen själv.

Rätt så kända CMS är t ex Wordpress och Joomla.

Wordpress t ex skapades för att enkelt kunna starta en blogg. Numera används programmet för att skapa hemsidor. Du kan tänka dig hur hanteringen ser ut om ett program används för ett helt annat ändamål än den utvecklades för.

De flesta CMS räcker kanske till för en privat blogg eller till byns idrottsförening men är inte lämpade för ett företag.

Om jag tittar på koden. som genereras av olika publiceringsverktyg - som är avgörande för att sidan ska bli synlig för sökmotorer och tillgänglig för dina besökare - är den inte tillfredsställande bra.

Dessutom kan ett CMS vara meningsfull för ett företag om man vill kunna uppdatera hemsidan själv.

Men för att systemet verkligen kommer att användas sedan måste det vara enkelt att hantera för kunden.

Därför letade jag länge på marknaden efter ett system som både är ”vänligt” för sökmotorer och människor och testade olika system.

Bild som symboliserar att hitta lösningen

Exempel på hemsidor med publiceringsverktyget Contao

På min hemsida www.studioV19.se under fliken "Exempel" hittar du olika jobb jag har utfört med publiceringsverktyget CONTAO.

Gå till hemsidan med exempel på professionell webbdesign.

Ännu mer exempel och information

På sidan www.contao.org hittar du ytterligare information (både på engelska och tyska), exempel på hemsidor gjorda med CONTAO, listan med tilläggsmoduler för att utöka publiceringsverktygets funktioner, en online-visning där du kan logga in m. m.

Din hemsida med sökmotoroptimering och tillgänglighet

År 2008 kom jag för första gången i kontakt med ett publiceringsverktyg, som heter Contao och som verkligen såg lovande ut.

Jag arbetade in mig i systemet och genomförde olika projekt. Efter att ha jobbat med publiceringsverktyget kan jag verkligen säga att Contao uppfyller alla krav för att skapa en framgångsrik hemsida.

Koden som skapas av Contao är bra läsbar för sökmotorer (viktig för sökmotoroptimering), har bra tillgänglighet för personer med funktionshinder och det är lätt för kunderna att lära sig att kunna sköta uppdateringen själv.

Kontakta mig och vi kan prata om hur bra och enkel din hemsida kan bli att hantera i framtiden.