Så bör du packa ditt porslin och dina glas när du flyttar

Spread the love

Se till att dina tallrikar håller genom att packa dem på rätt sätt

Dessa tips inför din flytt kommer att minska dina bekymmer när det gäller att flytta ömtåligt porslin och glas. Att använda rätt sorts låda när du flyttar för att packaporslin, glas och annat ömtåligt kan bidra till en säker flytt av din värdefulla last. Men alla typer av lådor fungerar om du inte har något annat – se bara till att använda mer emballage om du använder en tunnare låda. Om du kan hitta dem är lådor som speciellt är till för att flytta porslin och tallrikar bäst för ömtåliga föremål.

Här är några tips när du ska välja emballage:

  • Tjocka kartonger för att transportera porslin är idealiska. De är tillverkade av starkare och tjockare kartong för att absorbera stötar och skydda dina tallrikar. Många flyttfirmor erbjuder denna typ av kartonger. De kostar lite mer än vanliga flyttkartonger men de är värda sitt pris.

  • Se till att du sätter ihop lådorna och tejpar bottnen på rätt sätt. Använd endast stark och bred förpackningstejp och inte maskeringstejp eller silvertejp. En tejppistol eller tejphållare gör jobbet enklare, och med lite övning kommer du att tycka att de är riktigt enkla att sätta ihop. Dra tejpen över bottnen och upp ungefär en tredjedel av sidorna. Den extra tejpen behövs för att hålla ihop lådan och hålla den fyrkantig medan du tejpar.

  • Du kan använda tidningspapper när du packar ömtåliga föremål, men då måste du diska varje föremål när du packat upp det. Vitt papper är därför att föredra, och kan köpas i storpack från en flyttfirma.

  • Lägg en hög papper på ett bord, och med din monterade kartong redo är det dags att börja packa.

  • Involvera hela familjen. Barn så små som 7 år kan till och med hjälpa till med att packa ömtåliga föremål om du visar dem hur de ska göra. Detta förbereder dem inför själva äventyret som flytten kommer att bli, och får dem också att känna sig mer hjälpsamma och behövda.

Börja med ett mjukt papperslager i din kartong

Det första du bör lägga kartongen är ett mjukt lager av omslagspapper för att skydda innehållet under transporten. Ihopknycklat papper är bäst, inte vikt tidningspapper eller vanligt papper. Om pappret är ihopknycklat fungerar det stötabsorberande vilket är en stor fördel under transporten.

Var inte blyg när det gäller att använda pappret, du behöver ett cirka 15 cm tjockt papperslager på botten av varje låda.

Packa glasföremål

Börja alltid att packa din kartong med de tyngsta och kraftigaste glasföremålen, och avsluta med de mest ömtåliga i den övre halvan av lådan. Till exempel kan serveringsfat i glas eller tunga glasmuggar utgöra de nedersta lagren. Nyckeln till att packa in dem korrekt är att ha mycket emballage både i botten och överst av lådan, och att även slå i varje föremål separat för bästa skydd.
Lägg ditt glasföremål på högen med omslagspapper. Använd ett papper, och lägg även papper i eventuella tomma delar av kartongen. Detta kommer att skydda föremålet bättre. Vik in båda sidorna av pappret upp och över föremålet. Rulla och stoppa sedan in sidorna, och slå alltid in varje föremål separat. När det gäller kristall eller väldigt tunna glasföremål kan du slå in dem i dubbelt omslagspapper genom att upprepa instruktionerna ovan.

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.