Vill du ha ett publiceringsverktyg som gör det enkelt för dig att uppdatera din hemsida och som skapar en sökmotorvänlig kod?

Då har du hittat lösningen! Välj CONTAO.

Ett publiceringsverktyg för stora och små hemsidor

Varje hemsideprojekt, som kunderna kommer till mig med, har sina speciella krav och alla kunder (eller deras anställda) som vill ta hand om uppdateringen är olika. Men efter att ha jobbat med publiceringsverktyget Contao ett tag, kan jag verkligen säga att systemet är bra lämpat för både mindre som större hemsidor.

Det går t.o.m. att skapa en hemsida för en hel stad med hundratals sidor och med många redaktörer i olika befattningar och med tillgång till olika delar av hemsidan för att ta hand om uppdateringen, som en kollega till mig i Tyskland gjorde.

Contao är användarvänlig: du sparar pengar och du slipper krångel genom enkel uppdatering

Kunder som någon gång varit tvungna att jobba i ett publiceringsverktyg, var alla överraskade av hur enkelt det är att uppdatera en hemsida gjord i Contao.

Efter en kort instruktion är systemet mycket intuitivt i hanteringen.

På en konferens för Contao-användare i Essen (Tyskland) träffade jag en kollega, som säljer in sig till företag bara genom att visa hur enkelt det är att hantera uppdateringen av en hemsida i Contao. Skillnaden mot andra utbredda system, är så stor att bara det är ett viktigt försäljningsargument.

Ett system där du enkelt kan uppdatera din hemsida, sparar mycket pengar för ditt företag.

Contao är enkelt

För varje person och grupp kan man, som administratör, genom en enkel lista, lätt individuellt dölja eller visa alla element. Den som har letat runt i andra system för att göra sådant kommer att uppskatta enkelheten.

Så kan t.ex. en administratör se mer än en "vanlig" användare eller redaktör. Varje användare ser bara det han behöver se och blir inte distraherad av många valmöjligheter och knappar.

Det är en optimal vänlighet mot användare och kan anpassas individuellt efter kundens behov.

Publiceringsverktyg med en logisk struktur. Innehåll som ligger enligt sidstrukturen

I motsats till många andra publiceringsverktyg, är Contao sidobaserad. Du känner direkt igen dig. Sidorna ligger efter och under varandra, precis som din hemsida är strukturerad. I varje sida ligger innehållet. Det har olika egenskaper enligt sina uppgifter, d.v.s. vi kommer att lägga in rubriker, texter, bildgalleri o s v.

Publiceringsverktyg Contao är tillgängligt för personer med funktionshinder

Ett viktigt mål i mitt arbete med mina kunders hemsidor är att webbplatsen ska ha en bra tillgänglighet. Många tänker bara på en ramp framför byggnaden om man pratar om tillgänglighet. Men här handlar det faktisk om mycket mer. Personer med funktionshinder ska kunna besöka och hantera din hemsida. De är potentiella kunder, som man inte får utesluta.

Och säg inte att de inte är din målgrupp eller en liten randgrupp i samhället, som man inte måste ta hänsyn till.

Det är 1,3 miljoner svenskar som har någon form av funktionsnedsättning! 

Och att visa att du bryr det om dem, lyfter ditt företag direkt ur mängden.

Tillgängligheten med Contao är inte bara en liten extrafunktion, utan vi skapar en tillgänglig XHTML strict-kod, som uppfyller kraven från W3C/WAI (W3C = World Wide Web consortium, WAI = Web Accessibility Initiative).

På så sätt skapar jag en hemsida åt dig med bra tillgänglighet. Och det inte bara för besökarna utan också för användarna, som har som uppgift att uppdatera hemsidan.

Dessutom: för alla grundläggande JavaScript-funktioner, har vi så kallade fallback- (reträtt) funktioner, d.v.s. funktioner utförs också om JavaScript inte är tillgänglig eller avaktiverad.

Den funktionen kommer du tacksamt ta emot om du jobbar mot stora företag eller offentliga organisationer, där man av säkerhetsskäl i många fall har stängt av JavaScript.

Contao kan göra mer för din hemsida - sökmotoroptimering, sociala medier m.m.

Hela systemet är uppbyggt av moduler. Flera relevanta moduler följer med i installationen som t ex nyhetsbrev, kalender, nyheter (blogg), formulär.

Finns det moduler vi inte behöver till din hemsida, avaktivera jag dem så att de inte tar resurser i onödan.

Behöver vi fler funktioner för att tillfredsställa ditt företags behov, förbättra din hemsida eller helt enkelt för att förenkla arbetet med systemet, så finns det flera hundra olika moduler som är gratis.

Jag vill bara nämna några moduler: T ex för att hålla koll på beskrivningens längd (viktig för sökmotorer och sökmotoroptimering), för att mäta nyckelordens "täthet" på sidorna (återigen viktig för sökmotoroptimering), för att skicka meddelande via Twitter automatisk (intressant om du är aktiv i sociala medier) om man har lagt ut en ny artikel under nyheter, att enkelt byta mellan språken på sidan o s v.

Självklart finns det möjlighet att lägga till s.k. delningslänkar, om dina besökare vill dela med sig via Facebook eller Twitter om innehållet på din hemsida.

Jag kan integrera dina "Tweets" på din hemsida så att du visar att du är aktiv på olika kanaler.

Allt för att öka din synlighet på webben.

Contao webbshop

Har man nu väl kommit in i systemet och vill börja sälja via webben blir det mycket intressant. Det finns två olika webbshoppar, som vi kan installera till som moduler.

Fördelarna är många. Framförallt har man all administration på ett ställe. Man kan enkelt hantera publiceringsverktyget och lika lätt är det att lära sig webbshoppens funktioner.

Sammanfattningsvis får du följande fördelar med publiceringsverktyget Contao:
  • enkelt att uppdatera din hemsida själv (alternativ: billigare om du låter någon annan göra jobbet)
  • sökmotorvänlig kod och bästa förutsättningar för en bra sökmotoroptimering för din hemsida
  • en tillgänglig hemsida genom XHTML-strict kod, som uppfyller kraven från W3C/WAI
  • inga licensavgifter - publiceringsverktyget är gratis att använda
  • många inbyggda funktioner för en modern hemsida, så som nyhetsbrev, blogg, kalender, delningslänkar m.m.
  • enkelt att utöka funktioner genom 100-tals moduler (t ex webbshop)
Bild på en kvinna som kommer på en bra tanke
Moduler i Contao som är aktiva för en viss person
Bara element du ska kunna jobba med visas.
Fler moduler i Contao är tillgängliga för en annan användare
Fler element är tillgängliga för den här användaren.
Innehållet i Contao ligger enligt sidstrukturen
Innehållet ligger enligt sidstrukturen. Det är lätt att känna igen sig.
Inaktiva moduler i Contao
Inaktiva moduler kan aktiveras när som helst.
Blogg med Contao
Blogg och nyhetsfunktioner är redan integrerade
Visa Twitter-inlägg i Contao
Contao kan kopplas ihop med Twitter eller Facebook.
Delningslänkar i Contao
Delningslänkar: Låt andra sprida ditt budskap.
Exempel på en webbshop med Contao
Exempel på en webbshop med Contao

Vill du ha en hemsida som är lätt att uppdatera, som är tillgänglig och som har en kod som är bra läsbar för sökmotorer, då kan jag hjälpa dig. Kontakta mig och vi kan prata om hur enkel din hemsida kan bli att hantera i framtiden.