Bra och dåliga fengshui-växter

Spread the love

Det finns bådedåligafengshui-växterochbrafengshui-växter. Men det handlar mest om fengshui-placeringen av vissa växter i särskilda bagua-områden i hemmet eller på kontoret.

Självklart lägger man också stor vikt vid växternas energier, eftersom fengshui trots allt handlar om just energier. Då tittar man på allt ifrån växternas utseende och känsla till något av det allra viktigaste – deras hälsa. Att ha en populär fengshui-växt såsom bambudracena, som kämpar för att överleva, innebär dåligt fengshui jämfört med en annan växt helt utan något speciellt rykte inom fengshui-världen men med en livfull, levande och glädjande energi.

Växter ger alltid utmärkt fengshui till ett hem eller ett kontor eftersom de bidrar med livfull Chi. Så länge växterna förblir hälsosamma, är placerade i bra bagua-områden (samt i vackra krukor) kan du vara säker på att de ger dig bra fengshui.

Bra fengshui-växter

Först ska vi börja med ett antal exempelpå vad som vanligen anses vara bra fengshui-växter.

Vi kan dela upp de så kallade bra växterna i två kategorier:

  • Fengshui-växterna som är kända för att rena luften, eftersom det inte kan finnas några bra energier i ett hem eller kontor utan ren luft av hög kvalitet. Många vackra växter ingår i denna kategori – från den höga och graciösa Arecapalmen till den ymniga och frodiga ormbunken Nephrolepisexaltata.
  • De bra fengshui-växterna som också kallas för elefantöra, eller money plant på engelska. Det finns faktiskt minst två olika växter som kallas för money plant inom fengshui.

Dåliga fengshui-växter

De så kallade dåligafengshui-växterna är vanligen de växter som på grund av sitt utseende kan attrahera oönskade energier in i hemmet. Kaktusar är ett klassiskt exempel på en så kallad dålig fengshui-växt eftersom dess energi är väldigt ”taggig.”

Ibland anses också svärmorstunga, som även kallas för Snake Plant (Sansevieriatrifasciata), vara en dålig fengshui-växt. Men detta stämmer inte eftersom svärmorstungan kan attrahera väldigt hjälpsamma energier i specifika områden i hemmet eller kontoret. Denna växt har starkt skyddande energier.

Placering av växterna

När det gäller fengshui-placeringen av växterna i hemmet eller på kontoret är en av de bästa platserna i de bagua-riktningar som främjas av växtens element trä. Bagua-riktningarna öst, sydöst och syd är utmärkta fengshui-områden att dekorera med växter.

Den norra bagua-riktningen kan försvagas om fengshui elementet trä (för många växter) är för starkt, så det är bäst att undvika att placera många växter i norr. Samma gäller för sydväst, nordväst, väst och nordöst, endast ett mindre antal växter rekommenderas i dessa bagua-riktningarna inom fengshui.

Fengshui-placeringen av växter i olika bagua-riktningar är baserad på samspelet mellan de fem fengshui-elementen: trä, eld, jord, metall och vatten. När du förstår detta grundläggande samspel kommer du att tycka det är riktigt enkelt att göra rätt val när du ska dekorera ditt hus eller ditt kontor med växter.

Se till att testa och experimentera med de bästa placeringarna av växter i ditt hem eller kontor, och ta självklart också riktigt bra and om dem! På så sätt kommer växterna att bli en harmonisk del av din bostad och skapa utmärkt fengshui i ditt hem.

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article.